Predstavljen animirani film Zelena tranzicija

Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu četvrtu godinu zaredom organizuje Tehnološku studiju slučaja „Tech case study 2022“ uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a ove godine i u saradnji sa projektima IED Srbija i eVOC Srbija koje finansijski podržavaju Ambasada Švedske i Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu. 

Uvodna predavanja i radionice na Tehnološko-metalurškom fakultetu u okviru polufinala ovog takmičenja održana su 19. marta 2022. godine. Preko 150 učenika iz cele Srbije posetilo je fakultet i prisustvalo ovom događaju.  

U velikom amfiteatru prisutne je pozdravio prof. dr Petar Uskoković, dekan fakulteta i poželeo im dobrodošlicu. Obzirom da je polufinale održano kao hibridni događaj, predstavnici Ambasade Švedske i Kraljevine Norveške su se učenicima obratili putem video snimka. Ambasadorka Švedske u Srbiji Nj. E. Anika Ben David i Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji Nj.E.  Jern Eugen Jelstad govorili su o podršci nordijskih zemalja Srbiji u oblasti zaštite životne sredine kao i važnosti primene principa cirkularne ekonomije u industriji. Nakon pozdravnih govora predstavnika ambasada predstavljen je animirani film „Na koji način vi podržavate Zelenu tranziciju?“ koji je pripremljen od strane projektnog tima IED Srbija i eVOC Srbija na temu zelene tranzicije i cirkularne ekonomije koji je uveo učenike u temu ovogodišnjeg zadataka.