Studenti TMF posetili  fabriku Tetra Pak

Poseta fabrici „Tetra Pak d.o.o“ iz Gornjeg Milanovca organizovana je u okviru praktičnog dela obuke „Primena propisa iz oblasti zaštite životne sredine: od teorije do prakse“ za studente Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Grupa od dvadesetak studenata obišla je fabriku „Tetra Pak d.o.o“ iz Gornjeg Milanovca koja je vodeći proizvođač ambalaže za tečne prehrambene proizvode u Srbiji. Fabrika u Gornjem Milanovcu predstavlja jednu od fabrika kompanije Tetra Pak u Evropi i Centralnoj Aziji i izvozi svoje proizvode širom sveta. 

Fabrika Tetra Pak primer je dobre prakse u svojoj oblasti jer neprestano ulaže u svoje proizvodne kapacitete i strukturu, uz posvećenost očuvanju životne sredine. Studenti su na početku posete prisustvovali kraćoj obuci i predavanjima tokom kojih si imali prilike više da čuju i o svetskoj klasi proizvodnje tj. WCM metodi (World Class Manufacturing) koja predstavlja posebnu metodologiju organizacije i upravljanja proizvodnjom. Usledio je obilazak proizvodnog pogona i upoznavanje sa proizvodnim aktivnostima, opremom i inženjerima koji su omogućili stručno vođenje i pojašnjenje procesa rada.

Poseta Tetra Paku organizovana je uz podršku projekta IED Srbija a realizovana zajedno sa Tehnološko-metalurškim fakultetom u skladu sa Sporazumom o saradnji koji su potpisali Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije i Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu (TMF).