IED Srbija na Sajmu zaštite životne sredine Ecofair 2019

Projekat „IED Srbija“ predstavljen je na ovogodišnjem 16. po redu međunarodnom Sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa – EcoFair. U okviru stručnog programa sajma najviše pažnje posvećeno je Poglavlju 27 a priliku da upozna prisutne sa projektom “Implementacija Direktive o industrijskim emisijama u Srbiji” u okviru programa podrške i pomoći Kraljevine Švedske dobila je Bojana Vukadinović, rukovodilac projekta u saradnji sa Nadom Lukačević, načelnicom Odeljenja za integrisane dozvole u Ministarstvu zaštite životne sredine. Ona je posetioce upoznala sa osnovnim zadacima i ciljevima projekta, aktivnostima koje su do sada realizovane, kao i budućim aktivnostima koje će se realizovati tokom trajanja projekta. U okviru ove prezentacije i zvaničnog programa u plavoj sali sajma, predstavljeni su i projektni filmovi.

U okviru štanda Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije predstavljen je i projekat IED Srbija. Posetioci sajma imali su priliku da se informišu o ciljevima i aktivnostima IED Srbija, a projektni tim je na štandu delio promotivne i informativne materijale sa osnovnim podacima o projektu.

Ovogodišnji Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa Ecofair 2019 održan je u Beogradu od 2. do 4. oktobra na Beogradskom sajmu. Ecofair 2019 održan je zajedno sa Međunarodnim sajmom energetike i Međunarodnim sajmom pametnih tehnologija pod sloganom „Snaga prirode“. Sajam zaštite životne sredine predstavlja najveći i najreprezentativniji skup ove vrste u regionu.