Održana radionica u okviru projekta IED Srbija

U oviru projekta „Zelena tranzicija – implementacija Direktive o industrijskim emisijama u Srbiji 2021-2025“ u Ministarstvu zaštite životne sredine održana je dvodnevna obuka – Pregled zahteva i izrada nacrta integrisane dozvole.

Učesnike skupa pozdravila je pomoćnik ministra, Aleksandra Imširagić Đurić, a više o samom projektu, Direktivi o industrijskim emisijama i integrisanim dozvolama prisutni su imali prilike da čuju od projektnog tima – Bojane Vukadinović, rukovodioca projekta, Riccarda Quaggiata, ključnog tehničkog eksperta i Aleksandra Ćosovića, saradnika na projektu IED Srbija.

U nastavku su nacionalni tehnički eksperti na projektu, Snežana Lekić-Rašović i Elena Janković, govorili o ključnim pitanjima vezanim za integrisane dozvole, od izrade zahteva pa do potencijalnih prepreka i definisanja uslova za njeno izdavanje.

Radionici su prisustvovali zaposleni iz Ministarstva, pokrajinskog sekretarijata i grada Beograda koji rade na izdavanju integrisanih dozvola, kao i predstavnici drugih odeljenja Ministarstva koji se bave otpadnim vodama, emisijom buke, udesima i drugim pitanjima koje obuhvata IPPC dozvola.