Prezentacija programa i fondova dostupnih privatnom sektoru

Tehnološko-metalurški fakultet i projekat IED Srbija pozivaju Vas da  prisustvujete radionici u okviru projekta “IED Srbija” koja će biti održana 15. aprila 2019. godine u Privrednoj komori Srbije, Velika sala,  prizemlje, Resavska 13-15 sa početkom u 10 časova.

Radionica ima za cilj da poboljša informisanost o dostupnim programima/fondovima, procedurama za prijavljivanje i aktivnostima koje su podobne za finansiranje.

Predstavnici Ministarsva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva privrede, Fonda za inovacionu delatnost, Uprave za agrarna plaćanja i EBRD-a predstaviće programe koji su dostupni privatnom sektoru u Republici Srbiji:

– Horizon 2020 i drugi EU programi;

– Programi Ministarsva privrede;

– Programi Fonda za inovacionu delatnost;

– IPARD programi;

– EBRD program.

Upoznavanje sa aktuelnim programima i zahtevima svakog pojedinačnog  programa, omogući će kompanijama da identifikuju projektne ideje u skladu sa zahtevima donatora i obezbede dodatna finansijska sredstva za njihovo sprovođenje.

U narednoj fazi, projektni tim će obezbediti tehničku pomoć za unapređenje tri odabrane projektne ideje vezane za usaglašavanje sa zahtevima Direktive o industrijskim emisijama, do nivoa spremnosti za podnošenje prijave za finansijska sredstva.

Detaljnu agendu radionice možete pogledati ovde.